Wat zijn de kosten?

Het eerste wat je wil weten bij het laten maken van een website is: wat kost het eigenlijk?
Dit gaat altijd in overleg, maar als richtlijn hanteer ik €900,- (exclusief 21% BTW) voor een basiswebsite, uitgaande van:

  • Het realiseren van de website van 6 pagina’s, eventueel met blog mogelijkheid.
  • Hulp bij de aanvraag van de domeinnaam en websitehosting.
  • Search Engine Optimalization (voor een betere rangschikking in de zoekresultaten van Google, Bing of Yahoo).

Voor de betaling vraag ik 50% van het bedrag als aanbetaling, en de andere 50% restbetaling na realisatie van de website. Het lukt alleen om een website voor bovenstaand bedrag te maken als tekst en beeldmateriaal al beschikbaar is. Zoek eens naar een paar vergelijkbare websites, dat helpt om een opzet te maken voor de tekst, de indeling/het aantal pagina’s, en beeldgebruik. Goed samengestelde teksten en mooie foto’s van goede kwaliteit tillen de website vanzelfsprekend naar een professioneel niveau.

In overleg kan de website natuurlijk verder uitgebreid worden (bijvoorbeeld: voor het opzetten van een webwinkel zullen er extra kosten zijn voor de realisatie van extra onderdelen zoals online bestellen en betalen).

Houdt ook rekening met bijkomende kosten zoals:

  • De aanschaf van een WordPress theme of een Joomla template; dit kost tussen de €30 en €60, afhankelijk van het uitgekozen ontwerp.
  • De aanvraag van een domeinnaam (het adres van de website) en webhosting (het huren van serverruimte bij een provider, zodat de website te bereiken is voor iedereen): reken op zo’n €50 voor aanvraag en het eerste jaar hosting. Daarna zijn er jaarlijks terugkerende kosten voor de hosting; dit kan bij de meeste providers al voor ongeveer €25,-. Maar, een website met bijvoorbeeld een webwinkel zal meer dataverkeer verbruiken, en meer serverruimte nodig hebben. De kosten voor hosting zijn dan ook vaak hoger.

Bij interesse kunt u hier contact met mij opnemen.

Pieter Hoogervorst